Hierontatietoa

Miksi hieronta kannattaa?

Säännöllinen hieronta ennaltaehkäisee lihasjumeja, rentouttaa lihaksia ja rauhoittaa mieltä.

Moni käy hierojalla vain silloin, kun niskat ovat todella jumissa ja joka paikkaa jomottaa. Hieroja hieroo auki kivuliaat jumit, ja seuraava käynti varataan vasta kun jumit ovat palautuneet. Kuulostaako tutulta?

Näin ei kannattaisi tehdä, sillä säännöllinen hieronta tuo mukanaan lukuisia terveyshyötyjä ja sopii kaikille. Tässä artikkelissa kerromme, miksi säännöllinen hieronta kannattaa ja millainen hieronta sopii juuri sinulle.

Hieronnalla on monia terveyshyötyjä

Miksi säännölliseen hierontaan siis kannattaa satsata? Syitä on monia.

Hieronta ennaltaehkäisee lihaksiston kireystilojen syntyä ja säästää monelta vaivalta. Kireys voi aiheuttaa muun muassa jännityspäänsärkyä, raajojen puutumista, migreeniä tai niska-hartiaseudun kipuja. Monelle näistä voi aiheutua esimerkiksi unettomuutta, huimausta tai lihaskramppeja. Ennaltaehkäisy on tärkeää, sillä kroonistuneesta vaivasta on vaikeampaa päästä eroon.

Hieronnalla on paljon erilaisia käyttötarkoituksia. Hieronta on usein oiva apu esimerkiksi jännityspäänsärkyyn, hiirikäden ongelmiin, niskan jännityksestä johtuvaan huimaukseen, lihasjäykkyyteen ja kramppeihin ja raajojen puutumisoireisiin. Urheilijoille hieronnasta on paljon hyötyä urheiluvammojen ehkäisyssä ja urheilusta palautumisessa.

Lihashuollon lisäksi hieronnalla on mukava arkea piristävä vaikutus, sillä säännöllinen hieronta auttaa rentoutumaan ja poistaa stressiä.

Mitä eroa on klassisella hieronnalla ja urheiluhieronnalla?

Siinä vaiheessa kun pitäisi varata aika hierontaan, monella saattaa mennä sormi suuhun. Pelkkä ”hieronta” ei riitä, sillä eri palveluntarjoajilta löytyy niin klassista hierontaa, urheiluhierontaa, faskiahierontaa kuin vaikkapa intialaista päähierontaa. Mistä tiedät, mikä palvelu juuri sinun tulisi varata?

Valtaosa hierontapalveluista tarjoaa joko klassista tai urheiluhierontaa, tai molempia. Näiden kahden tärkein ero on hieronnan intensiivisyys. Klassinen hieronta on hoitavaa ja rentouttavaa hierontaa, joka sopii kaikenlaisille ihmisille vauvasta vaariin. Sen tarkoituksena on vilkastuttaa verenkiertoa ja rentouttaa jännittynyttä lihaksistoa.

Urheiluhieronta taas on tehokkaampaa ja lihaksistoa muokkaavaa hierontaa, jonka moni saattaa mieltää klassista hierontaa kovaotteisemmaksi käsittelyksi. Urheiluhieronta sopii erityisesti ammattiurheilijoille ja aktiiviliikkujille. Sen tarkoitus on tehostaa urheilusuorituksia ja helpottaa niistä palautumista.

Miten usein hieronnassa kannattaa käydä?

On hyvin tapauskohtaista, miten usein hieronnassa kannattaa käydä. Sopivan hoitovälin pituuteen vaikuttavat esimerkiksi ikä, liikuntatottumukset ja terveydentila. Kovasti urheileva ihminen voi hyötyä hieronnasta jopa monta kertaa viikossa, mutta tavalliselle arkiliikkujalle voi riittää kerta kuukaudessa. Yksipuolista lihaksia rasittavaa työtä tekevät ihmiset voivat tarvita hierontaa esimerkiksi kahden viikon välein.

Sopivan hoitovälin löytää kokeilemalla, ja hieroja voi myös suositella sinulle sopivaa hoitoväliä.

Varataanko sinulle hieronta?

Kehorelaamo tarjoaa klassista hierontaa Valkeakosken keskustassa asiakaslähtöisellä otteella. Tervetuloa hierontaan!

Klikkaa varauskalenteriin tästä!